Webparty — Diskusné fórum
Podmienky používaniaemo
-
emo
15. 6. 2015, 09:40teším sa matwe, keďže už nemusím riešiť 2 vzorky piva, tak možno by som len teoreticky mohol byť aj medzi prvými návštevníkmi, čo sa nám ešte nikdy nepodarilo, tradičný príchod štvrtok kolo zotmenia, každopádne swing heil!
Zobraziť vlákno
polemici super, konečne zas na pohode a ich ska skajazz skapunk, konečne si na zas na pohode zakričíme oi! a ignorujeme okolie oi! -
emo
14. 6. 2015, 22:34kolotoče sú určite alternatíva - voči čomu nech si povie každý sám
Zobraziť vlákno
elektrika aj elektronika, punk jednoznačne a kolotoče sú klasika
a za úraz na kolotoči zodpovedá mestská časť v ktorej kolotoč v tej chvíli práve bol,alebo priamo starosta, primátor ? zodpovedný by mal byť rovnako štát na území ktorého sa to udialo, choroba
kolotoče sú pre tých čo sa chcú točiť do kola, ostatný tu len točia dokola jak je pohoda kolotočiarsky festival s pivom 8čkou a všetky tie blbosti s ktorým sa im už hlava točí hoc sa ani nekolotočili a hlavne sa im už nejak kolieska poprekrúcali, miesto toho aby sa točlili sa už len vytáčajú a my ostatní na to všetko (z vysoka) Jééé.Bééé.Mééé - som blbeček, ovečka, kozička, čo iné nám už ostáva? ale krásnu dobu sme si to vypestovali kde symbolom nevhodnosti či priam zla sú kolotoče ... kolotoč not dead ! -
emo
12. 6. 2015, 01:06žiadne 12tky posledné roky 2,50 nestáli
Zobraziť vlákno
pivo bolo horšie ako teraz - robilo sa všetko naopak ako teraz, nič sa nečistilo, nebol tam odborník, boli najnekvalitnejšie suroviny, šudilo sa kde sa dalo, vrchol chemizácie bol kedy? my jak deti sme chodili hádzať kamene do piva lebo to pekne žblnkalo, ďalšie deti tam možno hádzali hlinu, prímesí bolo bez tak dosť aj bez toho a pivá sa viac podobali na ponožkový vývar, hygiena bol taká že by si sa tam zvracal, o sterilite pri schladzovaní nikto v pivovare nechyroval, čo je to rmutovanie nevedel, cukrom sa neštrilo, výsledok musel byť rýchly a plány sa potrebovali plniť, krčmy boli plné, čo sa vylialo na zem to skončilo späť, ani zrno na zmar a tak isto Ti v krčme žmýkali handrami z pultu do pohára
pivo lepšie byť nemohlo, lebo nemalo byť ako a zdravšie byť nemohlo, lebo keby sa zistilo že pri použití dcl jari na sud to dlhšie vydrží tak by to tam určite šupli, benzinpumpy a umývarky vypúšťali všetko do volnej povrchovej vody alebo priamo do podzemnej a kto s čím robil to nekonzumoval, a všetci z tej doby čo sme naša krvná skupina by sme aj tak chceli dospieť max do štádia že by sme vždy mali aspoň 10x horšie pivo ako bolo vtedy a žiť hoci aj na kolenách, keď to raz nechceš pochopiť, tak to nebudeš chcieť pochopiť ani na 10ty
koňa môžeš priviezť k vode, ale piť ho nedonútiš ak sám nechce, rezignoval som, tak ako aj vyššie
mýliš sa aj tam hore a zásadne - viac sleduj a skúmaj v teréne ako na nete, jedinné čo ešte dokážem poradiť
pekný večer, lásku, mier, slnko, hviezdy, dobré pivo a všetko Ti prajem -
emo
11. 6. 2015, 23:55a vôbec, v tejto chvíli ma to už úplne prestalo baviť, donesiem to čo som už mal vymyslené - pivo podľa receptúry z roku 1500 n.l. nefiltrované, nepasterizované, živé pivo so živými kvasnicami, napreoňiek tomu žiaden muťák ale krásne čisté, žiadna "smiešna" urpinerská (ospravedlňujem sa, že som ich použil a nemyslím to zle) 50 dňovka, ani dvojtýždňovka, týždňovka ale poctivá tucet týždňovka, žiadna chémia, žiadne cukry, žiadne riedenie, žiadne extrakty, žiadne granule, nič umelé, nič pridané, žiadne sýtenie, všetko pracuje samo ako má s použitím a využitím našej modernej doby (dôkladná sterilita presne tam kde má byť, presné teploty tam kde práve a ako dlho majú byť)
Zobraziť vlákno
čiže už nič netreba určovať, netreba nikoho kto by sa pivu rozumel, stačí ktokoľvek kto bude mať chuť sa s nami stretnúť, len preto že sa s nami stretnúť chce, alebo nás prozreteľnosť spojí a vypijeme si to v dave s tými čo práve budú na našej kapele okolo a budú to tam s nami zdieľať či už cielene či náhodne
kua hoši guten tag a good night -
emo
11. 6. 2015, 22:47uf to fakt ? to bol "súboj" urpinera s bažantom 10%? ten ale vkuse omieľaš že chutí vďaka tej blbej technológii a tým nekalým praktikám ako 8%, čím to teda je že ten urpík chutí tiež tak mizerne?, tento test teda preukázal, že aj urpineri bezbreho klamú ? ... atď ako si to popisoval?
Zobraziť vlákno
začínaš sa trošku chápať a inak čo by som ja mal rešpektovať, však ja som v živote pol slova na urpiner nepovedal
aj boj s korporáciami beriem, ale lepšie žiaden ako tento jalový
bojovať znamená pravdu hľadať, nájsť ju a vedieť ako jej odpovedať :)
analýza dokázala hovno, toť všetko čo dokázala Vaša analýza
a to teraz že ja vlastne vôbec neuznávam drogy a keď už uznávam umenie výroby ako umenie a riešim pivo ktorého ktorého výroba z tohto pohľadu sa má k urpineru ako urpiner k bažantu, to teraz mám sám voči sebe mať právo nadávať na urpiner ??
ja si skôr myslím že ten kto "má právo byť spravodlivo rozhorčený" nič nepochopil
inak som Ti to už niekoľko x vysvetlil (nie takto priamo), keď sa Ti to nechcelo čítať, lebo sa to ťažko číta :) tak prosím nenúť ma byť tu pateticky sťa by poučný blbeček :)
a to teraz akože mám chodiť a vystihovať najpríhodnejšiu chvíľku preukázať mi tú česť, že sa zúčastníš mojej ponuky :) lebo vtedy si tam potom tam a potom tam :)
ale páči sa mi že Ti s blížiacou sa Pohodou očividne rastie nálada, to je fajn
cmuk, láska, mier, pohoda :) -
emo
11. 6. 2015, 19:01ten ferdinand to je dobre hitová kapela, už viem prečo sa Vám páči, každý ju pozná aj ten čo ju počuje prvý krát
Zobraziť vlákno
fakt už tam nie je žiadne slabé miesto - díky za to rádijko, neberie čas a ani nespomaľuje komp, no zas keď budem všetko poznať, načo tam vlastne pôjdem :)
ešte jedna prosba, prosím aj o výstavu všetkých prihlásených návrhov public artov niekde v stane
... prípadne pouvažovať o ďalšom živote, niekde to umiestniť, dražba a pod. ak by s tým autori súhlasili :) a potom 1/2 na 1/2 ? :) veď už samotná prezentácia návrhu, dielo ani nehovorím môžu byť ...
trochu prirodzenej blbosti do tej dnešnej unavenej slnkom doby -
emo
11. 6. 2015, 17:17tak teraz už nechápem vôbec, čiže jedno bolo to Tvoje pseudo pivo, kde všetko išlo na úkor chuti a zdravia, ktoré je nekalo riedené, rýchlené, z extraktov s CO2 čo je teda všetko cítiť v chuti ... + čo si všetko pred pár hodinami písal a to druhé neurčila za lepšie ani nadpolovičná väčšina ? či to sú obe tie "europivá" no a teraz je už s tým nezdravým a s tým extrémne riedeným, bez neupravovaného chmeľu bez enzýmov a bez chuti všetko ok, no ja sa už fakt strácam, k tomuto testu sa neviem vyjadriť, nepoznám urpiner vôbec a bažant kt. chutnali som tiež pravdepodobne vôbec nikdy nepil - len mi tam akosi nápadne udrelo do očí že skončili cca 1/1 čo je v príkrom rozpore s internetovými diskusiami ...
Zobraziť vlákno
ok takže ideme na to: stretávame sa štvrtok, dohodneme kedy, ak to elle tiež potvrdí, ak nie tak aj tak si dám kvôli Tebe tú námahu docestovať si po to a ideš sám, pije sa jedna vzorka, vy ako odborníci určíte koľko sa má naliať, fľaša sa odpečatí tesne pred určovaním
určuje sa ešte doplním a upresním pre jasnosť, zatiaľ:
- aké pivo - napr. tmavé
- aký druh - napr. ležiak, prípadne typ
- % napr 11
- je pasterizované?
- je filtorvané?
- bolo riedené?
- suroviny
- extrakty?
- chmeľ - ten "zdravý", či ten "čo už nedáva nič okrem chuti"
- bol použitý cukor?
- boli nejaké náhrady (keď už toľko s tými náhradami :)
- ruší niečo chuť - asfalt a pod, nejaký problém
- iné nekalé praktiky (keď už toľko tie nekalé praktiky :)
ešte to zosumarizujem, zatiaľ len tak pre predstavu
samotné hodnotenie piva laickým kritériom chutí-nechutí, nepodstatné, ale keď chcete poteší, asi by to tam malo byť aj toto subjektívne hodnotenie veď o to ľuďom hlavne ide, aby im to chutilo, správnosť sa však posudzovať nedá :)
odpovedáte písomne, áno - nie, aby ste sa neovplyvňovali, tým čo odznelo, test z moje strany minúta, Vašej ako dlho potrebujete
následne sa zneutralizujú chute - chlebík alebo čo chcete
otvára sa druhá vzorka a opakuje sa
keď chcete niečo upravovať - podľa ľubovôle
nejdeme z toho robiť žiadne divadielko, budeme sami ak si náhodou neprajete inak, na peťa mám číslo, priebežne ešte upresníme čas a potom si voláme, s elle dohodneme -
emo
11. 6. 2015, 12:02a 8čka zas nebude ? kua nehrám sa čím ďalej sa to s drogami, špeciálne tými alko pritvrdzuje
Zobraziť vlákno
a Vy dvaja peťo, elle, vy do toho testu Vašich znalostí piva - aký druh, (ne)rýchlené, ako a čím chmelené, (ne)pasterizované, (ne)filtorvané, 8, 10, 11, 12, 13, 16, 19, riedené, extrakty, (pa)chute, "euro" ... idete či nejdete ??
šak za 2-3 týždne mi špeci vzorky s potrebnými nuansmi žiaden sladek nezrobí, aj tak už asi musí riešiť len už rozbehnutý proces v procese ... -
emo
10. 6. 2015, 22:31Košická Veľkopopovická - Popka
Zobraziť vlákno
88-9 kozel 12% - 5,5 Kčs
dnes - kozel 10% tankový 1 Euro
- plzeň - 1.6 Euro
nezamestnaný bieda
zamestnaný
1300 Kčs ... 236 kozlov 12% / mesiac
700 Eur ... 437 plzní resp. 700 kozlov tankových 10% / mesiac
dôchodca
600 Kčs ... 109 kozlov 12% / mesiac
350 Eur ... 218 plzní resp. 350 kozlov tankových 10% / mesiac -
emo
10. 6. 2015, 11:01no, a čo Ti to porovnanie tam ukazuje ? :)
Zobraziť vlákno
myslím že celkom fajn porovnanie
škoda že nie časovo odstupňované aspoň pre 20 rokov sociku
výhoda vtedy - cena ako vravím "unifikované" - dnes problém, čím väčšie mesto tým menšie ceny - konkurencia veľká - vyššia kvalita, nižšia cena, čím menšia dedina tým horšie - naopak :( - kapitalizmus
pekný príklad keď som kupoval jogurt v Prahe za podstatne nižšiu cenu ako ten istý na Morave a to bol aj vyrobený bližšie alebo keď predáš staré auto v meste alebo na vidieku, takže s tými cenami čo tam dávajú na dnešné pomery to tiež neviem ktoré sú, ale od oka mi to príde celkom že to sedí
takže je celkom nezmysel že keď tu žbrndy stáli 4.50 - 5.50 a plzeň stála 6, žeby ... to odstupňovanie 10 po 12 tiež u nás také nebolo ako oni dávajú, ale to že v priemere je pivo o tých podľa nich 45% lacnejšie teraz, to môže sedieť z dlhodobého priemeru, podotýkam že momentálne výkyvy vyššej politiky ako štátnej a pivo išlo s výkyvmi v poslednej dobe prechodne veľmi dole