„Gastrofestival“ Bažant Pohoda 2015
Jedlo na Bažant Pohode nie je klasické festivalové fast food gastro ako cigánska, klobáska či langoš. Na letisku v Trenčíne môžete precestovať jazykom celý svet a dať si od indického kari, cez turecký kebab, stredomorské grilované ryby, Amerikou preslávené hamburgery alebo zostať pri slovenskej kuchyni.
05. júl 2015
Silnou úderkou bude aj tento rok poctivý hambáč od Regal Burger v čerstvej žemli s domácou BBQ omáčkou v rovnakej kvalite ako v domáckej prevádzke v Bratislave pri Redute. Každé ráno pekár privezie čerstvé žemle (aj bezlepkové) a z farmy čerstvé mäso. Vegetariáni si budú môcť pochutiť na Veggie Burgri, mäso v ňom nahradí baklažán. V „Pohode na regáli“ nájdete aj tento rok čerstvo upečené podpecníky s bryndzou, slaninkou či cibuľkou a pre milovníkov sladkého aj s jablkami, slivkami či orechmi. Osviežiť sa tu budete môcť teplým či studeným zeleným čajom s levanduľovým alebo bazovým sirupom.
Na svoje si prídu aj vyznávači zdravej stravy a tiež vegetariáni, taktiež varenú kukuricu a melóny. V celom areáli festivalu budú baristi so svojimi kávovými stánkami. Ku káve si môžu návštevníci dať skalický trdelník alebo koláčiky od pána Koláčika. Osvieži zmrzlina, nanuky a ľadové drene z čerstvého ovocia. Čerstvé pečivo zabezpečí malá pekárnička. Na festivale bude aj stánok s kokosovými orechmi priamo z Kuby. V blízkosti vinoték s obľúbeným vínkom sa budú grilovať oštiepky. Špeciálne sa teším, že už tretí rok budeme môcť privítať na festivale našich kamarátov z Talianska, ktorí pripravujú pizzu v klasických kamenných peciach. Samozrejme chýbať nebude ani pečená klobása, tradičná cigánska a klasické langoše. Opäť sa môžete tešiť aj na čapovanú tresku v rožku.