Gastro poHODY

Gastro poHODY

Už pri vstupe na festival dostane každý návštevník gastromapu s prehľadom prevádzok. Rozdávať by sme ale mohli aj gastroglóbus, nakoľko na Pohode ponúkneme chute celého sveta. Podávať sa bude japonská gyoza, indické kari, turecký kebab, americký burger alebo najrôznejšie regionálne pochúťky slovenskej kuchyne. Rozšírili sme aj ponuku v segmente čapovaných nápojov. Okrem pestrej ponuky Urpineru a malých domácich pivovarov v Pivobrane, budete môcť ochutnať aj cider Kingswood vo verziách originál a rosé.

03. júl 2016

Z Talianska budete môcť okrem Martini ochutnať aj taliansku pizzu, upečenú v  klasických kamenných peciach. Z americkej gastronómie budú opäť hot-dogy či obľúbený Regal Burger. Tradičná slovenská kuchyňa bude zastúpená obľúbenými oštiepkami, podpecníkmi, lokšami, či pečenou kačicou, grilovanými kurčatami, ale i rôznymi múčnikmi. Ďalšou tohtoročnou novinkou je Lunter s výbornou vegánskou kuchyňou.

O umelcov sa už dlhoročne stará firma Gastro+, ktorá účinkujúcim v Artist village ponúkne nielen gastronomický, ale aj estetický zážitok. Interiér, ktorého základom je originálny mobiliár z paliet, na ktorom sa autorsky podieľal študent priemyselného dizajnu STU Matej Slezák, je doplnený grafickým vizuálom absolventky VŠVU Lucie Mlynčekovej. Obsluha bude oblečená do nového outfitu, ktorý pochádza z dielne mladej návrhárky Petry Kubikovej.

V celom areáli festivalu budú baristi so svojimi kávovými stánkami. Osvieži zmrzlina, nanuky a ľadové drene z čerstvého ovocia. Čerstvé pečivo zabezpečí malá pekárnička. Samozrejme chýbať nebude ani pečená klobása, tradičná cigánska a klasické langoše. Opäť sa môžete tešiť aj na čapovanú tresku v rožku.